Verbouwing Ringvaartkerk in volle gang

Op zaterdag 2 september om 16.00 uur worden officieel de eerste piketpaaltjes geslagen voor de uitbreiding van kerkgebouw De Bron. Dit wordt met enige plechtigheid gedaan door verschillende gemeenteleden.

Sinds de vorming van de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk beschikte de kerk over twee gebouwen. Vorig jaar werd besloten voortaan van één gebouw gebruik te maken en Het Ontmoetingscentrum te koop aan te bieden. Dit gebouw dateert uit 1970 en was de thuisbasis van de toenmalige Gereformeerde Kerk.

Aanvankelijk werden er ook diensten gehouden door de Rooms-Katholieke Kerk en de Buitengewone Wijkgemeente van de Hervormde Kerk, die later het gebouw De Bron in gebruik zou nemen.

Medio 2016 besloot de Protestants kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel al het uit 1970 stammende Ontmoetingscentrum af te stoten en verkocht de kerk begin juli dit jaar aan Fabia Dance Center (Ontmoetingscentrum krijgt nieuwe eigenaar). Om in De Bron voldoende capaciteit te verkrijgen besloot men tot een verbouwing (De Protestantse Nieuwerkerk staat voor een uitdaging).

Zo moet de kerk eruit gaan zien na de verbouwing

(Bron: Omroep Zuidplas).

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.