Pokemon hype in Nieuwerkerk nog niet over

Opeens was hij er in de zomer van 2016 : de Pokemon rage. Over de hele wereld speelden honderduizenden het inmiddels bekende spel op de mobiele telefoon.

Er is weinig vaardigheid vereist om het mobielspel Pokémon Go te spelen. Het enige wat je hoeft te doen is de deur uit te gaan en af en toe, wanneer er een Pokémon op de kaart verschijnt, met je vinger te swipen om hem te vangen. De eenvoudige spelregels maakten dat mensen van alle leeftijden en achtergronden het spel konden spelen. Maar dat het zo’n groot succes werd kwam natuurlijk vanwege het Pokémon-merk.

52 man kwamen af op de Pokemon zoektocht.
(Foto: Kevin Haverdil).

Nu een jaar later lijkt de grootste hype te zijn verdwenen maar wie door Nieuwerkerk loopt ziet toch nog vaak gegroepeerde jongeren met mobiele telefoon in de aanslag op zoek naar Pokemon items bij zogenaamde Pokestops. Zoals bij de rotonde Batavierlaan.
In Nieuwerkerk aan den IJssel bestaat zelfs een heuse pokemon facebook-pagina waar de vele aanhangers van dit spel lid zijn en hun ervaringen delen. En via een speciale Whatsapp groep wordt men opgeroepen te zoeken naar de speciale speel elementen. Op een oproep van afgelopen week kwamen er zelf 52 enthousiaste spelers uit Nieuwerkerk opdagen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.