Dodenherdenking Nieuwerkerk druk bezocht

Bij het oorlogsmonument aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben donderdag 4 mei 2017 enkele honderden Nieuwerkerkers van alle generaties, stilgestaan bij alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Even voordat de klok acht  uur sloeg, werd het trompetsignaal ‘stilte’ geblazen en herdachten de Nieuwerkerkers  twee minuten lang de burgers en de militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.
Na de twee minuten stilte werden er een krans gelegd door wethouder De Haas en de kinderburgemeester. Daarop volgde ook kransen vanuit andere organisaties. Als besluit van de herdenking volgde de coupletten één en zes van het Wilhelmus.  De herdenking  werd naast de radiouitzending voor het eerst ook op de televisie rechtstreeks door Omroep Zuidplas uitgezonden.

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.