80 fietswrakken verwijderd station Nieuwerkerk aan den IJssel

Op woensdag 3 mei hebben de BOA’s bij het NS-station in Nieuwerkerk aan den IJssel zo’n 80 fietswrakken verwijderd en afgevoerd naar de gemeentewerf. De fietswrakken zijn ruim twee weken daarvoor voorzien van een waarschuwingssticker.

De gemeente houdt regelmatig fietswrakkenacties. Fietswrakken die verwijderd worden, zijn te herkennen aan de sticker met de tekst “waarschuwing verwijdering (brom)fiets”.

De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk dat alle dorpen schoon, heel en veilig zijn. Fietswrakken belemmeren de doorgang voor voetgangers, geven een rommelig aanblik en bevorderen niet de leefbaarheid. Het stallen van een fietswrak op straat op te kunnen gebruiken als onderdelen is niet toegestaan.

Fietswrak verwijderd, wat nu?
Fietswrakken worden twee weken bewaard. Fietsen die niet door de eigenaar worden opgehaald krijgen een nieuwe bestemming of worden gerecycled.

Fietswrak voor uw deur?
Staat er een fietswrak voor uw deur of heeft u elders in uw wijk of dorp een fietswrak gesignaleerd? Laat het ons weten via het meldpunt op www.zuidplas.nl.
U kunt ook bellen met (0180) 330300.

Wat is een fietswrak.
De definitie die de gemeente Zuidplas hanteert, is: “een voertuig, dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijke verwaarloosde toestand verkeert”.
Dus ook fietsen met een kapot voor- of achterwiel, twee lege banden of zonder zadel, kunnen als wrak worden gerekend en verwijderd.

Als uw fiets als een fietswrak is aangemerkt, wordt een waarschuwingssticker aangebracht. U heeft dan tot de op de sticker aangegeven datum de tijd om de fiets te verwijderen of op te knappen. Alleen de sticker verwijderen is niet voldoende: als de fiets op de aangegeven datum niet is opgeknapt of weggehaald, dan wordt de fiets door de gemeente verwijderd.
Bij twijfel blijft de fiets staan.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.