Jaarlijkse dodenherdenking Nieuwerkerk aan den IJssel

De jaarlijkse dodenherdenking, aanstaande donderdag 4 mei, zal ook dit jaar weer worden bijgestaan door de Nieuwerkerkse drumfanfare DKV.

De plechtigheid zal even voor 20:00 uur bij de gedenknaald aan de Kerklaan nabij de oude algemene begraafplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel beginnen. Ook zal er een afvaardiging van het college van B&W aanwezig zijn. Om 19:45 uur wordt er verzameld bij het gemeentehuis waar vanaf 19:50 uur de stille tocht naar het monument zal  gaan. Na de 2 minuten stilte zal de kranslegging plaatsvinden en zal er een korte toespraak zijn door dorpswethouder Daan de Haas, gevolgt door een voordracht gedicht door kinderburgemeester Demy Tindal. Omroep Zuidplas zal rechtstreeks verslag doen van de herdenking in Nieuwerkerk aan den IJssel. Niet alleen op de radio maar ook live op de televisie.  Via Ziggo, kanaal 40.

 

Vanaf 18:00 uur mogen de vlaggen halfstok worden gehangen, zonsondergang is om 21:12 uur, het moment dat de vlag moet worden binnengehaald.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.