Spontane reactie op omstreden plakactie

In onderstaand artikel meldden wij eerder dat politieke uitingen niet zijn toegestaan op de plakzuilen binnen onze gemeente. Echter staan in de APV van de gemeente Zuidplas hier geen  regels over beschreven. Excuses voor deze foutieve berichtgeving.

Medewerkers van de buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel zullen deze week weer diverse affiches opplakken op de plakzuil bij winkel Dorrestein en winkelcentrum Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Grote affiches van “Jezus Redt” werden over andere aankondigingen geplakt.

De spontane plakactie komt nadat afgelopen week de organisatie “Jezus Redt” de complete plakzuil had volgeplakt zodat andere aankondigingen niet meer zichtbaar waren. Dit leidde tot ergenis van andere organisaties.
De gemeente Zuidplas geeft in een reactie op facebook aan de precieze afspraken over het opplakken van affiches te gaan bekijken.

Nynke Bosselaar van de buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel reageert:
“Helaas zijn de posters zo groot dat de andere posters die erop zaten verdwenen zijn.
Het gaat mij niet om de tekst of de poster zelf…. maar meer om het met zijn allen delen van de palen. Er zijn meer organisaties die van de palen gebruik mogen maken”.

Burgemeester Gert-Jan Kats van Zuidplas heeft in 2014 alle posters van ‘dakevangelist’ Joop van Ooijen laten weghalen. De teksten ‘Jezus redt’ waren toen illegaal op een verkiezingsbord geplakt.

De plakzuilen staan binnen onze gemeente vanaf juli 2016 en zijn geen reclamezuilen voor commerciële bedrijven, maar zijn bedoeld voor vrije en ideële meningsuitingen. Iedereen kan hier gratis posters en affchices plakken voor activiteiten die niet commercieel zijn. Ook verenigingen kunnen er hun aankondigingen op doen. Politieke uitingen zijn niet toegestaan. Aangezien “Jezus Redt” sinds kort een politieke organisatie is zouden deze posters dus illegaal opgeplakt zijn.

 

 

 

Zie ook:

 

 

plakzuilen in Nieuwerkerkse winkelcentra

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.