Nieuwerkerk, kom in actie en doe mee!! “Weer fris het nieuwe speeljaar in”.

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.  NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

In de 2016 editie waren op 11 en 12 maart 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.200 klussen, een recordaantal. En dit keer willen we nog veel meer mensen op de been krijgen!

In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt dit jaar ingezet op de Speeltuin De IJsselkids, onder de titel “Weer fris het nieuwe speeljaar in”.

Voordat de kinderen uit Nieuwerkerk en omgeving weer komen spelen, willen de vrijwilligers deze speeltuin opfrissen.
Schoon zand, kleurige plantjes, nieuwe prullenbakken, en hier en daar een nieuwe laag verf, en tegelijkertijd kunnen nieuwe vrijwilligers de gezellige sfeer proeven in het team, want nieuwe collega’s zijn daar zeer welkom!

Het resultaat moet een fleurige, opgeruimde en gezellige speeltuin worden waar de kinderen weer heerlijk kunnen spelen, en een aantal nieuwe collega’s om de speeltuin draaiende te houden.

Uiteraard draagt onze facebookpagina ook deze keer  de speeltuin weer een warm hart toe en roept daarom iedereen, particulier of bedrijven op om zich aan te melden om op zaterdag 11 Maart 1 of meerdere uurtjes te komen helpen om zo deze mooie speeltuin mooi op te frissen voor de komende tijd en het saamhorigheidsgevoel binnen onze dorpkern te vergroten.

Voor de koffie en de lunch wordt gezorgd!

 

voor meer informatie:

www.speeltuinijsselkids.nl

http://www.nldoet.nl/klus/27225

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.