Mogelijk gevaarlijke vaten gevonden hitlandbos

Zondagmiddag 22 januari kreeg de politie  een melding dat er jerrycans met vloeistof waren aangetroffen op de Hitlandselaan. Ter plaatse trof men een 7-tal gevulde jerrycans aan, waarop de Brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel en de adviseur gevaarlijke stoffen zijn gekomen om te onderzoeken wat voor vloeistof erin zat.

Tijdens dit onderzoek werd de omgeving als ‘besmet gebied’ aangewezen. Dat betekende dat men het terrein niet mocht verlaten en dat een aantal mensen hun aldaar geparkeerde auto niet mochten meenemen tijdens het onderzoek.
Nadat bleek dat de vaten niet lekten, het #LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) telefonisch advies had gegeven en de #FO (Forenschische Opsporing) na onderzoek de omgeving vrij had gegeven, zijn de vaten door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald voor verder onderzoek.

De politie vraagt aan ieder:mocht u iets gezien hebben wat te maken heeft met deze zaak, neemt u dan contact op met 0900-8844 en meldt daarbij het procesnummer 2017021297. Het zou mooi zijn als men samen met u deze zaak kunnen oplossen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.