Kritische reacties social media op gemeente na tv uitzending

het Vara programma Kassa besteedde afgelopen zaterdagavond aandacht aan een inwoner uit de Zuidplas die volgens het programma al maanden wacht op aanpassingen van zijn rolstoel.

op social media werd er uiterst kritisch gereageerd over het optreden van de gemeente in deze zaak.

het verhaal is als volgt ( bron: Vara/kassa).

Anton de Riet, Feyenoordfan in hart en nieren. Anton verloor begin juli allebei zijn benen en wacht nog steeds op belangrijke aanpassingen aan zijn rolstoel. Tot die tijd kan hij niet op de tribune van de Kuip zitten en heeft hij blessures aan zijn schouders van het vallen.

Aanpassing 1
Door de amputatie van zijn benen is het zwaartepunt van zijn rolstoel verlegd naar achteren. Als Anton een kleine drempel op rijt of even achterover leunt, valt hij achterover! Anti-kiepwieltjes kunnen dit gevaarlijke gevaar eenvoudig voorkomen. Met een gemiddelde aanschafprijs van rond de 50 euro en 10 minuten schroeven, zou deze aanpassing zo gedaan moeten zijn. Maar de gemeente lukt het al 2 1/2 maand niet om Anton te helpen.

Aanpassing 2
Ook heeft Anton een groter zitvlak nodig, om zijn ‘puntjes’, zoals hij het noemt, goed op te kunnen leggen. Hangen de amputaties los op de oude zitting, dan gaan zijn benen kapot. En dat doet natuurlijk zeer. Met een verlenging van 5 of 6 centimeter is Anton al geholpen. Maar ook hier lukt het maar niet om spijkers met knoppen te slaan.

Blessures
Anton is de afgelopen maand al drie keer achterover gevallen, hij heeft een blessure aan zijn schouder en overbelaste schouderkommen. Hij is inmiddels ook angstig geworden om te vallen en is lang niet meer zo vrolijk als normaal.

Belbus
Met de Belbus gaan we langs bij gemeente Zuidplas, waar Anton de rolstoel als gemeentevoorziening ooit heeft gekregen. De gemeente is ook verantwoordelijk voor de aanpassing van de rolstoel via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. We vragen hoe het kan dat Anton zo lang moet wachten en vragen welke concrete stappen de gemeente gaat zetten om Anton’s problemen op te lossen.

Reactie
De gemeente wenst niet in te gaan op individuele zaken en wil in verband met de privacy niet reageren op onze vragen. De gemeente komt ook niet met concrete oplossingen en laat Anton teleurgesteld achter in het gemeentehuis. Wel biedt gemeentewoordvoerder Ellen van Ojen Anton aan om nog eens om de tafel te gaan zitten met de wethouder en de zorgleverancier Beenhakker. Anton is die gesprekken beu en wil actie. Maar in het hele gemeentehuis is er niemand die een vinger uitsteekt.

Anti-kiepwieltjes
Omdat de gezondheid van Anton in het geding is, willen we met de Belbus toch heel graag iets voor deze gehandicapte man doen. En als we bij de gemeente niets voor elkaar krijgen, dan gaan we zelf maar op zoek naar een rolstoel reparateur. Binnen een uur hebben we een afspraak gemaakt voor een rolstoelreparatie bij een bedrijf die niet bij naam genoemd wil worden. We gaan langs en binnen 10 minuten heeft Anton veilige anti-kiepwieltjes onder zijn rolstoel. Onze Feyenoord fan is superblij met zijn wieltjes en kan eindelijk weer naar wedstrijden in de Kuip zonder bang te zijn om te vallen.

Vervolgafspraak
De gemeente nodigt Anton kort na de komst van de Belbus uit, om opnieuw te komen praten. Anton heeft het gevoel voor een tribunaal te moeten verschijnen, omdat er maar liefst 6 mensen van de gemeente tegenover hem zitten. Anton vraagt de Belbuspresentator Rutger Verhoeven om voor hem mee te gaan naar de afspraak en dat besluiten we ook te doen. Eenmaal aangekomen bij de afspraak blijkt dat Rutger van de gemeente niet bij het gesprek aanwezig mag zijn. De leverancier van de rolstoel, Jens Beenhakker, zou geen journalisten bij het gesprek willen. Tijdens het gesprek krijgt Anton weliswaar excuses en de belofte dat het wordt opgelost, maar concrete afspraken worden er opnieuw niet gemaakt.

Oplossing?
Na de komst van de Belbus heeft de gemeente nóg een gesprekmet Anton ingepland. Anton hoeft niet meer met leverancier Beenhakker om de tafel. Anton gaat vanaf nu praten met de (zorg)leverancier van de anti-kiepwieltjes. Maar nog altijd is de zitting van Anton niet verlengt en zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt.

Feyenoord
Door tussenkomst van de Belbus heeft Anton anti-kiepwieltjes gekregen, maar een verlengd zitgedeelte is nog altijd niet gemaakt. Anton heeft goede moed dat de komst van de Belbus toch iets in gang heeft gezet, waardoor de gemeente nu alsnog snel zal gaan handelen. Wij wachten het af en hopen dat de gemeente Zuidplas de slogan van Antons geliefde club Feyenoord meer ter harte zal nemen. ‘Geen woorden maar daden’. Maar of dat ook gebeurt, blijft afwachten.

 

bekijk hier het fragment:  http://kassa.vara.nl/media/364343

 

Eerder in het nieuws

One Thought to “Kritische reacties social media op gemeente na tv uitzending”

  1. André

    Dat er dingen mis gaan is al erg genoeg. Hoe de gemeente in de persoon van Ellen van Ojen hiermee omgaat is diep triest. Dat burgemeester Kats vervolgens op Twitter de wereld op z’n kop zet en dit opruiende en stompzinnige TV vindt is gewoon te gek voor woorden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.