Zeldzame tropische septemberdag in Nieuwerkerk aan den IJssel

13 september 2016 gaat ook voor Nieuwerkerk aan den IJssel de boeken in als een uitzonderlijk warme september dag. De hoogst gemeten temperatuur in ins dorp was 31,3 graden.volgens weerman Leen de Koning is deze temperatuur net geen nieuw record, op 5 september 2013 werd ook de 31,3 graden aangetikt. Wel is het in de 2e decade 11-20 seprember nog nooit zo warm geweest in Nieuwerkerk aan den IJssel. Onze weerman Leen de Koning voorspeld ook voor morgen, 14 september een tropische dag. 2 tropische dagen in september zijn er sinds 1985 de waarnemingen zijn begonnen niet voorgekomen in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Het weekend lagere temperaturen en toenemende kans op een bui. Zeker gezien de vlootschouw aankomende zaterdag houden wij u op de hoogte van de weersvoorspelling.

Ook op de Nieuwerkerkse weilanden was het flink warm. Koe zocht verkoeling.
Ook op de Nieuwerkerkse weilanden was het flink warm. Koe zocht verkoeling.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.