Nep collectanten Nieuwerkerk beboet

De politie  Waddinxveen-Zuidplas heeft afgelopen week na eerder 3 verdachten te hebben  aangehouden nog 2 verdachten aangehouden, dit naar aanleiding van een onderzoek naar oplichting door middel van collecteren in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Inmiddels zijn de verdachten weer op vrije voeten maar blijven verdachten in deze zaak.

Er kwamen meerdere aangiftes binnen van bewoners die geld hadden afgestaan aan de zogenaamde collectanten. Dankzij diverse meldingen  via de lokale buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel en aan de politie kan het onderzoek worden voortgezet en vele inwoners van onze gemeente gewaarschuwd voor deze oplichting.

Drie personen hebben al een bekeuring gekregen voor het niet op eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs. Deze bekeuring bedraagt 97 euro. Twee van hen kregen ook nog eens een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. Deze bekeuring bedraagt 379 euro.

naar aanleiding van de aandacht die eerder werd geschonken door de buurtapp en onze facebookpagina plaatste een inwoonster de volgende handige tip :

“Een tip voor iedereen is onderstaande lijst uit te printen en bij je voordeur in de buurt hangen.
Ik heb m binnenkant meterkast. Als de collecte die aan de deur komt daar niet op staat, geen geld geven en bellen naar de politie voor informatie.
Zelf hebben wij een  bakje met kleingeld bij de voordeur staan zodat je ook niet meer weg hoeft van de deur. Het voorkomt het illegaal collecteren niet maar helpt misschien iets”

Het overzicht van de collecte weken 206 is via onderstaande link te downloaden.

http://www.cbf.nl/collecterooster/gemeente-roosters/Zuidplas/#starttab

nog geen lid van de buurtapp?

kijk snel op : www.zuidplasveilig.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.