Definitief ontwerp Hoofdweg Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas heeft het definitieve ontwerp voor de reconstructie van de Hoofdweg vastgesteld. Volgens de gemeente kunnen de huidige doorstromingsproblemen met dit ontwerp voldoende worden aangepakt.

Met dit ontwerp wordt de hoofdweg ingrijpend omgebouwd naar een nieuwe situatie met 2 gescheiden rijbanen. De gemeente Capelle aan den IJssel had het verzoek neergelegd om een vierde tak naar de Parallelweg Zuid aan te leggen. Hierdoor hoeft het verkeer niet langer over het grondgebied van de gemeente Zuidplas te rijden.
Wethouder Andre Muller geeft aan dat met deze variant de gemeente zoveel mogelijk aan de wensen van de gemeente tegemoet komt. “Ik denk dat dit ontwerp het beste van alle werelden verenigt. Het langlopende dossier over de aanpassing van de Hoofdweg komt hiermee eindelijk in een volgende fase, namelijk de bestemmingsplanprocedure”.

Rond 1 oktober stelt onze gemeente het ontwerp-bestemmingsplan vast waarna dit gedurende 6 weken ter inzage ligt.
Dan wordt er ook een informatieve bijeenkomst gepland. Belangstellenden kunnen in deze periode een zienswijze op dit plan indienen. Vervolgens stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan met afweging van de ingekomen zienswijzen vast.

Vanaf eind 2017 zou de reconstructie van start kunnen gaan, al eerder kan er al worden begonnen met de voorbereidingen zoals omleggen van leidingen en kabels.
Wordt uiteraard vervolgd……

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.