Schutter van liquidatie in Nieuwerkerk aan den IJssel gearresteerd bij verkeerscontrole

 

Rtv West meldt dat de 27-jarige man die in 2014 de Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez in een huis in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft doodgeschoten,  alsnog is aangehouden. Hij liep tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole, meldt de politie maandag.

Abdelilah E. werd eind mei bij verstek veroordeeld tot veertien jaar cel. Volgens de rechter is hij degene die Dagoberto Gil Rodriguez in opdracht van iemand anders heeft doodgeschoten. Na de liquidatie is het lichaam van de Colombiaan in een kliko in Vlaardingen in het water gegooid.

De Rotterdammer mocht zijn proces tot aan de uitspraak in vrijheid afwachten, maar daarna was hij onvindbaar. Toen zijn auto in juni werd gecontroleerd door de politie, gaf E. zijn rijbewijs af en sloeg op de vlucht. Agenten raakten de man korte tijd kwijt, maar konden hem later alsnog arresteren.

Moord in Nieuwerkerk

De 58-jarige Dagoberto Gil Rodriguez werd in augustus 2014 als vermist opgegeven. Een paar maanden later werd zijn lichaam in Vlaardingen teruggevonden. Uit onderzoek bleek dat de Colombiaan in het huis van een vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel is vermoord.

Opdrachtgever Loretto B. werd eind mei veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar en de Nieuwerkerkse Patricia G. kreeg dertien jaar cel. Een man die heeft geholpen met het wegwerken van het lichaam van het slachtoffer, moet twee jaar de gevangenis in

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.