Flinke regen verwacht in onze regio.

Vannacht en morgen (donderdag 23 juni) kan er lokaal veel neerslag vallen.  Hoogheemraadschap  Schieland en de Krimpenerwaard geeft aan dat er tussen de 10 mm en de 100 mm neerslag wordt verwacht.

Dit kan plaatselijk voor wateroverlast zorgen: water op straat en overlast op percelen. De weerdiensten  verwachten dat de overlast het grootst is in stedelijk gebied. In de Krimpenerwaard kan veel neerslag weglopen in het oppervlaktewater.

Het hoogheemraadschap heeft alle beschikbare voorzorgsmaatregelen genomen en is alert. Zo hebben zij het peil in ons beheersgebied preventief verlaagd en hebben we met de gemeente Rotterdam afgestemd om ruimte in het rioleringssysteem te creëren.

een hoop neerslag dus in korte tijd wordt er verwacht. De afgelopen week resulteerde eerder noodweer al voor een waterballet in enkele Nieuwerkerkse straten.

Vorige week ook al lokale overlast door de vele regen.
Vorige week ook al lokale overlast door de vele regen.

mocht u komende nacht of overdag foto’s maken van het te verwachten noodweer in Nieuwerkerk aan den IJssel, dan kunt u deze uiteraard delen op onze facebookpagina.

mocht het noodweer zo hevig worden dan houden wij de situatie in Nieuwerkerk voor u bij via een live blog op de facebookpagina en op deze site.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.