Crisisnoodopvang vluchtelingen in Zuidplas: opvang in Sportcentrum Moordrecht

De gemeente Zuidplas gaat van 1 september tot 1 oktober 2022 75 asielzoekers opvangen in Sportcentrum de Zuidplas in Moordrecht. Deze crisis-noodopvang is nodig vanwege de nationale crisis bij de opvang van vluchtelingen. De groep die de gemeente gaat opvangen zijn zogenaamde ‘nareizigers’. Vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen binnen 3 maanden gezinshereniging met hun vrouw, man en/of minderjarige kinderen aanvragen. Zij worden nareizigers genoemd. Dit betekent concreet dat de groep die in de gemeente Zuidplas gaat opvangen vooral uit een ouder (vrouw of man) met minderjarige kinderen bestaat.

Samenwerking met Oegstgeest
De groep die Zuidplas gaat opvangen verblijft van 1 augustus tot 1 september in Oegstgeest. Daarna komt de groep samen met de begeleiding naar Moordrecht. Het voordeel hiervan is dat zowel de vluchtelingen als de begeleiding elkaar al kennen. De komende maande heeft de gemeente Zuidplas regelmatig contact met de gemeente Oegstgeest ter voorbereiding op de komst van deze groep vluchtelingen. De coördinatie, de inrichting van de locaties en de begeleiding en beveiliging liggen in handen van de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Zwembad blijft open voor zwemlessen
In samenwerking met de VRHM zorgt de gemeente ervoor dat het zwembad gedurende opvang openblijft voor zwemlessen. Voor de verenigingen, scholen en andere gebruikers wordt samen met Sportstichting Zuidplas gezocht naar een passende oplossing.

Informatieavond op donderdag 4 augustus aanstaande
Voor belangstellenden en voor omwonenden organiseert Zuidplas waarin ze door onder meer burgemeester Han Weber worden bijgepraat. Omwonenden hebben een uitnodiging per post gekregen. Andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via crisisnoodopvang@zuidplas.nl. Het verzoek is wel dit zo mogelijk voor 2 augustus te doen. De informatieavond is in het sportcentrum en begint om 20.00 uur.

Uw hulp is meer dan welkom
Iedereen die zich wil aanmelden als vrijwilliger kan dit doen via crisisnoodopvang@zuidplas.nl. De gemeente stelt hulp erg op prijs bij het organiseren van activiteiten zoals bijvoorbeeld sport- en spel voor de kinderen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.