Luchtalarm wordt ook maandag getest ondanks oorlog in Oekraïne

Nederland is gewend aan het luchtalarm wat iedere eerste maandag van de maand klinkt. Ook nu het in Oekraïne oorlog is, zal het luchtalarm in Nederland maandag gewoon getest worden.

Dat meldt Rijksoverheid. Wel wordt het loeien van de sirenes meer dan anders aangekondigd. Met een korte campagne wil de overheid voorkomen dat burgers maandag om 12:00 uur schrikken door het luchtalarm. Burgers worden in deze campagne geïnformeerd dat het luchtalarm maandag niks te maken heeft met de oorlog in Oekraïne.

Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of televisie van regionale calamiteitenzenders wordt dan meer informatie gegeven.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.