Gemeente Zuidplas biedt hulp aan getroffenen kindertoeslagaffaire

Gemeente Zuidplas gaat hulp aanbieden aan de gezinnen die getroffen zijn door de landelijke problemen met de kinderopvangtoeslag. In totaal gaat het om minimaal 29 gezinnen uit Zuidplas die zich bij de Belastingdienst gemeld hebben. Denk hierbij aan hulp rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.


De Belastingdienst heeft de kinderopvangtoeslag van een aantal ouders in heel Nederland onterecht stopgezet. Gezinnen hebben onnodig lang in onzekerheid gezeten, zijn financieel benadeeld enaangetast in hun rechtsgevoel omdat zij zijn bestempeld als fraudeur. De premier en de minister en
staatssecretaris van Financiën hebben daar hun excuses voor aangeboden. Gemeenten willen die ouders bijstaan in de problemen die zijn ontstaan door het stopzetten van de kinderopvangtoeslag. De afgelopen maanden is er in samenwerking met de VNG gewerkt aan een zorgvuldige gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en gemeenten in heel Nederland. Hierdoor kan de gemeente de aangemelde gedupeerden rechtstreeks benaderen, iets wat eerder vanwege hetontbreken van de gegevens niet mogelijk was. Juist een medewerker van de gemeente Zuidplas kan de inwoners persoonlijker begeleiden.


Wethouder Jan Willem Schuurman: “We begrijpen dat de mensen bij wie de toeslag onterecht is stopgezet minder vertrouwen hebben in de overheid. Maar als gemeente willen we helpen en naast onze inwoners staan. We willen waar nodig de ondersteuning bieden die ze verdienen.” Het Sociaal Team van de gemeente Zuidplas gaat de betrokken inwoners benaderen met de vraag of ze een helpende hand kunnen gebruiken, op het gebeid rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met IJsselgemeenten en andere organisaties/disciplines. De Belastingdienst blijft aan zet als het gaat om de compensatie van de gedupeerden. Daarom is het belang dat mogelijke gedupeerden die nog geen contact opgenomen hebben met De Belastingdienst dit alsnog doen. Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Het is belangrijk dat u zich meldt. Neem contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800 – 235 8358 (gratis).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

tv
oeps wij zijn even uit beeld