Einde werkzaamheden Hoofdweg in zicht

In de week van 15 t/m 19 juni wordt de laatste hand gelegd aan de reconstructie van de Hoofdweg. Op vrijdag 19 juni ruimt aannemer BAM de laatste materialen en verkeersafzetting op en stopt het uitvoeringsteam. De reconstructie van de Hoofdweg zorgt voor een snellere doorstroming en een betere verkeersveiligheid. 

Afrondende werkzaamheden fase 2

De afgelopen periode is de bestrating vervangen op de parallelwegen van de Hoofdweg en een geluidsscherm aangebracht bij de rotonde. In de periode tot en met 19 juni werkt een hovenier aan het afwerken en inzaaien van de bermen. Daarnaast wordt er nog een geleiderail bij de rotonde geplaatst. Om de inrichting compleet te maken, komen er later nog heesters op de Hoofdweg. Deze worden in het plantseizoen (oktober tot en met maart) aangebracht, omdat de kans groot is dat ze het nu niet overleven.

Betere doorstroming

De reconstructie van de Hoofdweg is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, gemeente Zuidplas en gemeente Capelle aan de IJssel en is uitgevoerd door aannemers Heijmans (fase 1) en BAM Infra (fase 2). De huidige weg is aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. De bypasses bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde zorgen voor een betere en snellere doorstroming. Ook kunnen fietsers nu veiliger oversteken doordat de oversteekplaatsen voor fietsers zijn verlegd. De nieuwe weg heeft geluidsreducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg zijn geheel (her)bestraat. 

De werkzaamheden aan de Hoofdweg waren opgedeeld in twee fases: 

 • Fase 1: verbeteren van de Hoofdweg tussen de Schollevaartse Dreef en de gemeentegrens met Zuidplas. De kruising ter hoogte van de Akeleibaan is aangepast en voorzien van verkeerslichten. Deze fase is in mei 2019 afgerond. 
 • Fase 2: De werkzaamheden in deze fase betroffen het herinrichten van de Hoofdweg vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwekerk aan den IJssel. Deze fase wordt 19 juni 2020 afgerond. 

Meer informatie
Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl en download de gratis ‘BAM infra projecten’-app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Eerder in het nieuws

3 Thoughts to “Einde werkzaamheden Hoofdweg in zicht”

 1. Ruud de Winter

  Ventwegen Hoofdweg herbestrating: ze hebben het herbestrating met klinkers die kapot en half versleten zijn. Wegdek was voor herbestrating al slecht maar is er niet beter op geworden. Ik vrees dan ook dat de ventweg binnen afzienbare tijd slecht te berijden zal zijn voor zowel langzaam als sneller vervoer!

 2. L v wensveen

  Ik vind het geen verbetering sta nog in de file. ( ondanks de Corona ) en bij de rotonde van hornbach is het bij de splitsing een race baan !! Jammer dat het geen tweebaans wegen zijn v a Nwk

 3. Mw. P.C. de Vries-Kagchèl

  Ik vind het doodeng dat de eenbaansrijwegen op Zuidplasgebied zo smal zijn geworden, dat er geen noodverkeer zoals ambulance en politie met alarmsirene en zwaailicht langs het gewone verkeer zal kunnen, of de auto’s die er rijden moeten met 2 wielen de trottoirband links of rechts op schieten. In de vroegere situatie, zonder middenberm kon het verkeer uitwijken over de rijbaanscheidingsstreep en zo het noodverkeer laten passeren..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.