Nieuwerkerk wint verdiend van VVOR

Het was best wel opmerkelijk dat VVOR zich vandaag zich zo aanpaste aan Nieuwerkerk. De ploeg uit Rotterdam-Oost kwam met de behoudende tactiek duidelijk voor een puntje, maar desondanks won Nieuwerkerk vandaag verdiend en moesten de toeschouwers tot na rust wachten tot de wedstrijd pas echt op gang kwam. Dit lag zeker niet aan de thuisploeg.

Het controleerde voor rust de wedstrijd en bleef geduldig zoeken naar openingen. De ruimtes waren klein omdat VVOR er dus voor koos te wachten op de fouten van de tegenstander. Diep in de tweede helft speelden de Rotterdammers wel met meer drang naar voren, maar dat gaf ook weer de noodzakelijke ruimte voor Nieuwerkerk dat vervolgens tweemaal met goed combinatievoetbal toesloeg.

Trainer Ron Luijten kon andermaal niet beschikken over Stefan van der Vlegel en ook Kevin Kamerbeek was niet ongeschonden uit het midweekse duel voor de beker met ROAC te zijn gekomen. Scott van Dijk nam zijn plaats in. Voor de rest had Ron Luijten het elftal na het ongelukkige verlies van vorige week ongewijzigd gelaten.

Het duurde tot de 17e minuut dat het eerste wapenfeit genoteerd kon worden. Een combinatie van Wayne van den Burg (die duidelijk in de voorste linie beter tot zijn recht komt dan op het middenveld) en Shane van den Engel werd door de VVOR doelman echter gekeerd. In de 23e minuut kwam Remco Langerveld tot een schot, maar ook dat trof geen doel. Nieuwerkerk bleef geduldig zoeken, terwijl VVOR zonder echt veel druk op de man en tegenstander afwachtte tot het in balbezit kwam. De Rotterdammers kwamen pas in de 33e minuut voor het eerst gevaarlijk voor het doel van de tot dan toe bijna werkloze doelman Sander Hoffmann, maar de kopbal ging naast. Geheel onverwacht sloeg Nieuwerkerk in de 37e minuut alsnog een bres in de verdedigende tactiek van de tegenstander. Wayne van den Burg ontving de bal van Remco Langerveld en de aanvaller schoot verdekt achter zijn directe tegenstander van zo’n 20 meter hard en hoog in de linker bovenhoek. De VVOR doelman stond als aan de grond genageld en zag dit schot kennelijk niet aankomen. Deze stand stond bij het rustsignaal van de rustig leidende scheidsrechter Durgunsu ook op het bord en de voorsprong  voor de thuisclub was dan ook zeker verdiend. Na rust in het eerste deel eenzelfde spelbeeld, maar gaandeweg moest VVOR toch wel iets gaan proberen, want echt getest was doelman Sander Hoffmann nog steeds niet. In de 64e minuut zagen wij een vrije trap van Mike Janssen, maar deze trof geen doel. Beide ploegen vonden de tijd rijp te wisselen. Daniel da Cruz en Mike Jansen gingen namens de thuisploeg naar de kant en Bilal Ouhabi en Rick Kramer maakten hun opwachting. Nog geen twee minuten later kwam Nieuwerkerk op schitterende wijze op een 2-0 voorsprong. Een vloeiende aanval die begon bij Shane van den Engel bereikte de diep sprintende Rick Kramer. Zijn perfecte voorzet kon bij de tweede paal door Wayne van den Burg worden binnen getikt. VVOR ging nu serieuzer in de richting van doelman Sander Hoffmann. Het moest ook wel, maar dan blijkt ook vaak dat een ploeg niet makkelijk meer in het ritme komt. In de 75e minuut moest doelman Sander Hoffmann gestrekt naar de hoek, maar de ervaren doelman redde vakkundig ten koste van een hoekschop. Nieuwerkerk kwam ook met de veranderde speelwijze van VVOR niet in de problemen. Het speelde toen al een gewonnen wedstrijd. In de 77e minuut schoot de prima ingevallen Rick Kramer net over na voorbereiden van Remco Langerveld. De 3-0 kwam enkele minuten later van de kleine meester zelf. Bilal Ouhabi betrok Remco Langerveld in de combinatie en die schoot hard en droog langs de grond in de uiterste hoek en liet de VVOR doelman geheel kansloos. In de 84e minuut kwam Jeffrey Bos nog in het veld voor de vandaag tweemaal scorende Wayne van den Burg, maar toen had VVOR zich al bij een nederlaag neergelegd. Nieuwerkerk speelde de wedstrijd rustig uit en mocht even later zeer verdiend drie punten bijschrijven en houdt met dit resultaat de koplopers in het vizier.

Opstelling: Sander Hoffmann – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Scott van Dijk – Shane van den Engel – Bart Slob – Daniel da Cruz(68. Bilal Ouhabi) – Remco Langerveld – Mike Janssen(69. Rick Kramer) – Wayne van den Burg(84. Jeffrey Bos)

Verslag: Paul van Leeuwen