v.v. Nieuwerkerk verplettert ook Ammerstol met 10-1

Vooraf vreesde Nieuwerkerk voor deze ontmoeting. Door de vele blessures en afwezigen bij Nieuwerkerk werd een zware wedstrijd verwacht.

Maar het liep anders. Al na vijf minuten scoorde Nieuwerkerk de 1-0. Het was Roy de Oude die een voorzet van rechts op juiste waarde schatte en de bal in het doel schoot. Daarbij raakte de doelman van Ammerstol zwaar geblesseerd en moest zich na lange verzorging laten vervangen. Even lijkt Ammerstol van slag, Nieuwerkerk krijgt kansen om de score hoger te doen uitvallen, maar de ploeg hervindt zich en komt zelfs langszij in de 17e minuut: 1-1. Nieuwerkerk antwoordt gelijk: Rick Kramer schiet twee minuten later de 2-1 binnen. Ammerstol sputtert nog even tegen, maar toch lijkt het verzet gebroken, zeker als het in de 31e minuut door Wesley van de Dries 3-1 wordt. Voor rust krijgt Nieuwerkerk nog enkele mooie mogelijkheden, waarvan er een wordt benut. In de laatste minuut zet Rick Kramer een aanval op, speelt de bal in op Roy de Oude die de bal weer teruggeeft aan Rick Kramer en die schiet vanaf de rand van het strafschop gebied schitterend binnen: 4-1.

In de rust blijft Bart Snoek in de kleedkamer achter, zijn vervanger is Stefan Jeroense.

Direct na rust gooit Rick Kramer de wedstrijd op slot door in de 48e minuut de 5-1 achter de doelman te leggen. De beste kans van de wedstrijd was voor Bart Slob. Geheel vrij gespeeld voor het vijandelijke doel miste Bart jammerlijk. Toch wordt het 6-1 als Roy de Oude een voorzet van Rick Kramer binnen schiet in de 55e minuut. Diezelfde speler scoort vijf minuten later ook de 7-1, een echte frommelgoal, maar ook die tellen. Nauwelijks uitgejuicht kan het Nieuwerkerks publiek opnieuw juichen, in de 62e minuut schiet Rick Kramer op schitterende wijze een vrije trap van een afstand van 18 meter binnen: zijn vierde van de middag en Nieuwerkerks 8e. In de 65e minuut wordt Wayne van den Burg ingebracht voor Nick Weers en in de 70e minuut komt Leon Hulshof binnen de lijnen voor Roy de Oude. De ploeg van Ron Luijten wil nog meer en krijgt meer: in de 82e minuut kopt Leon Hulshof – die zijn invalbeurt opsiert met een doelpunt – de 9-1 uit een corner binnen en het slotakkoord is voor Bart Slob die zijn wedstrijd bekroond met Nieuwerkerks 10e. Nieuwerkerk wint dus ruim met 10-1, vijzelt dus ook het doelsaldo flink op en mede door het verlies van koploper CKC is het een mooie middag voor de Nieuwerkerkse formatie.

Opstelling: S. Hoffmann- N. Weers (65 W. van den Burg) – B. Meeske – M. Treffers – B. Snoek (45 S. Jeroense) – E. Pique – B. Ouahabi – B. Slob – R. Kramer – R. de Oude (70 L. Hulshof) – W. van de Dries

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.