Busje kentekenwissel Els uitgebrand teruggevonden

2 mannen die op maandag 21 mei aan het einde van de middag de kentekenplaten van een grijze Volkswagen Transporter verwisselden worden er door de politie er van verdacht betrokken te zijn in een ontvoeringszaak en een beschieting.

In Zevenhuizen is deze week een uitgebrande auto gevonden. De bestelbus lijkt volgens de politie veel op een voertuig dat betrokken was bij een ontvoering en beschieting in Schiedam in mei en juni dit jaar. De bestelbus werd in lichterlaaie gevonden aan de Nesserweg. Enkele uren daarvoor had de politie camerabeelden vrijgegeven van twee mannen die vermoedelijk betrokken zijn geweest bij de misdrijven in Schiedam. Daar werd in mei van dit jaar een man ontvoerd. Enkele weken later, in juni, werd een appartement beschoten Beide zaken hebben vermoedelijk met elkaar te maken.

Op de vrijgegeven camerabeelden zijn twee mannen te zien, die op maandag 21 mei een kentekenplaat verwisselden aan De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Een woordvoerder laat weten dat de uitgebrande auto uit Zevenhuizen vermoedelijk het voertuig is dat op de camerabeelden te zien is.
De politie heeft inmiddels vijf tips binnen over de ontvoering en de beschieting. Het uitgebrande voertuig wordt onderzocht op sporen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.