Werk aan de Groenendijk gaat van start: trajekt eenrichtingsverkeer verkort

Vanaf aanstaande maandag 20 augustus gaat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werkzaamheden uitvoeren op de Groenendijk tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. In overleg met de gemeente Zuidplas is het traject waarop eenrichtingsverkeer geldt voor gemotoriseerd verkeer iets verkort.

Het eenrichtingsverkeer wordt ingesteld vanaf Kortenoord tot Groenendijk 96 in de rijrichting naar Capelle aan den IJssel.
Vanaf Groenendijk 96 tot een de op- en afrit naar de Keerkring in Capelle aan den IJssel blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.
De tijdelijke bebording die er al staat, krijgt een onderbord om de nieuwe situatie aan te geven.
In de weekenden is er op het hele traject tweerichtingsverkeer mogelijk en is er geen verkeersbepaling van kracht. Elke vrijdagmiddag zullen daarom alle geplaatste borden worden omgedraaid en op maandagochtend vroeg weer worden teruggedraaid.

Om het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen te leiden, worden drie verkeersregelaars ingezet.

Bij het werk zodat al het verkeer wordt tegen gehouden tijdens het lossen van de kleitransporten. Dit om uw veiligheid te waarborgen;
Bij Groenendijk 96 om het gemotoriseerd verkeer tegen te houden richting Nieuwerkerk aan den IJssel;
Bij de op- en afrit naar de Keerkring in Capelle aan den IJssel om het verkeer over de afsluiting richting Nieuwerkerk aan den IJssel bij Groenendijk 96 te informeren.
De verwachting is dat het werk begin oktober klaar is. Als het niet af is, dan pakken we het werk in mei 2019 weer op. Tijdens het stormseizoen, dat duurt van oktober tot april, werken we niet aan de dijk voor uw veiligheid. In die periode is er geen verkeersbepaling van kracht en is er tweerichtingsverkeer mogelijk over het hele traject.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.