Verdwijnt deelfiets uit straatbeeld Nieuwerkerk

Vorig jaar waren ze ook opeens te zien in het Nieuwerkerkse straatbeeld, nu een jaar later lijken de gele deelfietsen van O-Bike alweer te verdwijnen.

Het bedrijf achter de inmiddels bekende en beruchte deelfietsen heeft afgelopen week zijn werkzaamheden in Singapore stilgelegd. Singapore legde onder andere O-Bike strenge regels op betreft het rondslingeren van de fietsen. Diverse media melden dat het bedrijf inmiddels niet meer reageert op vragen en de geruchtenstroom over een eventueel failliet gaan wordt steeds groter. Ook worden r steeds mee O-Bikes te koop aangeboden in diverse kringloopwinkels en via internet.

In Nederland opereert het bedrijf in buurgemeente Rotterdam en aangezien er vele Nieuwerkerkers dagelijks in deze gemeente werken of studeren verschenen er het afgelopen jaar veelvuldig gele fietsen in het Nieuwerkerkse straatbeeld.

Verschillende organisaties adviseren dan ook om de 50 euro borg die men moest afsluiten om gebruik te maken van deze fietsen snel terug te laten storten. Ondanks dat de app van O-Bike nog werkt is bij de nieuwste update de terugvraagknop verdwenen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.