Informatiebijeenkomst A20

In het kader van de participatie bij de MIRT 2 A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda worden op 25 juni 2018 een stakeholdersbijeenkomst en een informatiebijeenkomst georganiseerd.

De stakeholdersbijeenkomst is op uitnodiging. Deelnemers zijn vertegenwoordigers van koepelorganisaties die belangen behartigen gericht op natuur, gebiedsinrichting, veiligheid, bedrijfsleven, wandelaars, fietsers en weggebruikers.

De informatiebijeenkomst is voor alle geïnteresseerden en is te bezoeken van 17:00 tot 21:30 uur, in het Van der Valk hotel aan de Parallelweg Zuid 185, in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het doel van beide bijeenkomsten is het delen van de onderzoeksresultaten en het verzamelen van reacties daarop.

Onderzoeksresultaten

Om te komen tot een verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda worden in de MIRT Verkenning drie alternatieven onderzocht. Deze alternatieven staan beschreven in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD).

Voor de drie alternatieven worden op 25 juni de volgende inzichten gegeven:

Verkeerseffecten, op zowel de A20 als de wegen in de omgeving zoals de A12 en wegen van het onderliggend wegennet;

Effecten op luchtkwaliteit en geluid;

Keuzen in het wegontwerp.

Verder wordt een beeld gegeven van het vervolgtraject en het tijdpad om eerst te komen tot een voorlopig voorkeursalternatief en vervolgens tot een voorkeursbeslissing van de minister, volgens de huidige planning eind 2018.

Informatiemarkt

Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen bezoekers informatie inwinnen over het project en vragen stellen. De bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt die op ieder geschikt moment tussen 17:00 en 21:30 uur kan worden bezocht. Daarnaast zal om 19:30 uur een plenaire presentatie worden gegeven van de onderzoeksresultaten. Voor degenen die de presentatie niet bij kunnen wonen, is er tijdens de informatiemarkt voldoende gelegenheid om vragen te stellen en een persoonlijke toelichting op het project te krijgen.

Participatiewebsite

Belanghebbenden die de informatiebijeenkomst van 25 juni niet kunnen bezoeken, hebben de mogelijkheid om reageren op de onderzoeksresultaten via de participatiewebsite. Nadere instructies zijn op de participatiewebsite te vinden, die zo snel mogelijk ná de informatiebijeenkomst geupdate zal worden met de meest recente onderzoeksresultaten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.