Start bouw Watertuinen in Esse Zoom te Nieuwerkerk aan den IJssel

Op woensdag 4 april is de bouw gestart van 33 woningen in De Watertuinen in de nieuwe wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. De toekomstige bewoners waren uitgenodigd om in ‘De Kas’ van Leefgoed de Olifant het glas te heffen op een voorspoedige bouw.

Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed, Peter Klink, adjunct-directeur bij VORM Ontwikkeling en wethouder Jan Hordijk maakten een puzzel met daarop een impressie van de nieuwe wijk om de bouw symbolisch in te luiden. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2019 opgeleverd. De Watertuinen is een ontwikkeling van Groenesse Ontwikkeling C.V., een samenwerking tussen Blauwhoed en VORM Ontwikkeling.

100% verkocht
Op 8 september 2017 startte de verkoop van de 33 woningen. Precies twee maanden later, op 8 november 2017, waren alle woningen verkocht. De Watertuinen is het tweede wooneiland in gebiedsontwikkeling Esse Zoom. Het is een kleinschalige buurt van 33 woningen met tuinen aan het water. De 13 rijwoningen, 4 herenhuizen, 12 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande huizen zorgen voor veel diversiteit in de wijk. De meeste woningtypen zijn breder dan gebruikelijk en ook de tuinen zijn groot. Aan de voorkant van de woningen komt een groen plantsoen om elkaar te ontmoeten.

Ontwikkeld in co-creatie
De plannen voor Watertuinen zijn tot stand gekomen in co-creatie. Tijdens een inloopavond konden geïnteresseerden per type woning hun wensen kenbaar maken over indeling, smart toepassingen, duurzaamheid en tuininrichting. De input die tijdens deze co-creatie avond is verzameld, heeft geresulteerd in slimme woningen en een tuin-concept.

Slimme woningen
De woningen in Watertuinen zijn een stuk slimmer dan ‘gewone’ nieuwbouwwoningen. Ze zijn niet alleen standaard voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen, maar ook een slimme thermostaat, usb-wandcontactdozen, sensortoiletverlichting en led buitenverlichting met sensor, behoren tot de standaard uitrusting. Voor de badkamer hoeven kopers niet te kiezen tussen een inloopdouche of een ligbad. De badkamers worden standaard voorzien van beide.

Kant-en-klare tuinen
Kopers kunnen ervoor kiezen om hun tuin direct na oplevering te laten aanleggen door een vakspecialist. Er is keuze uit drie populaire tuinstijlen. Zo kunnen kopers snel na oplevering optimaal genieten van het buitenleven.

Wethouder Jan Hordijk geeft toekomstige buurtkinderen een high five na het voltooien van de puzzel van Watertuinen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.