BREAKING: VVD grootste partij in de Zuidplas 7 zetels, opkomst 57,46 %

De VVD in de gemeente Zuidplas is de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De partij zal met 7 zetels vertegenwoordigd zijn. Jan hordijk van de VVD reageerde enthousiast op de uitkomst die bekend werd gemaakt tijdens de speciale verkiezingsavond die werd gehouden in Theater Swanla in Zevenhuizen waar politiek en inwoners samen kwamen. Met 6 zetels volgt de Christenunie/SGP. Deze partij gaat wel op aantal zetels achteruit en gaat van 8 naar 6 zetels. De blijdschap bij D66 was minder, het aantal zetels halveert van 4 naar 2 zetels. De NGP komt stemmen tekort om een zetel te behalen.

VVD 7 zetels

CU/SGP 6 zetels

CDA 5 zetels

PVDA 3 zetels

NEZ 2 zetels

SP 2 zetels

D66 2 zetels

NGP 0 zetels

Doordat de gemeente Zuidplas mee deed met een landelijk experiment waarbij het tellen van de stembiljetten centraal gebeurde zouden de uitslagen eerder dan komen dan tijdens andere verkiezingen. Echter werd het voor de aanwezigen een lange avond en werd ver na middenacht pas de uitslag bekend gemaakt door Burgemeester en presentator Gert-Jan Kats.

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.