Speeltuin IJsselkids weer klaar voor nieuw speeljaar door NL Doet actie

De vrijwilligers van de speeltuinvereniging de IJsselkids in Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen met een tevreden gevoel terug kijken op de actie NL Doet 2018. Na deze dag waar tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen hebben gestoken is de kinderspeeltuin weer tip top op orde voor een nieuw speeljaar. Ook de lokale politiek was deze dag druk in de weer en stak de handen uit de mouwen.

De actie in de speeltuin is onderdeel van de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds. Met deze actie zet NL Doet vrijwilligers in de spotlights en nodigt ieder uit de handen uit de mouwen te steken . In Nieuwerkerk aan den IJssel werd dit jaar onder andere ingezet op speeltuin De IJsselkids en bij de Zeeverkenners aan de Van Gennepweg.

Ruim 20 vrijwilligers in de speeltuin hadden als doel de speeltuin op te frissen zodat menig kind de komende tijd weer fijn kan spelen. Zo werd er gezorgd voor schoon zand in de zandbak, werden er houtsnippers overal neergelegd, molshopen geëgaliseerd, de schommels opgehangen, de tafels en stoelen gesopt, muren geverfd en werden speelattributen voorzien van een frisse laag verf. Vrijwilligster Marjan zorgde dat de vrijwilligers werden voorzien van tosties, erwtensoep en broodjes want werk maakt honger! Komende week zullen  er nog wat klusjes afgerond worden zodat de speeltuin wellicht volgende week open kan gaan.

Bij de zeeverkenners werd er door de vrijwilligers hard gewerkt om het terrein te voorzien van nieuwe houtsnippers, de bestrating verbeterd en werden er wilgen geknot. Ook het clubgebouw en de opslagcontainer werd onder handen genomen. Bij de zeeverkenners komen wekelijks vele kinderen tussen de 6 en 18 jaar spelen, leren en varen. Het terrein ligt er voor hen dus weer mooi bij.

Deze diashow vereist JavaScript.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.