Een bibliotheek in de oud papiercontainer winkelcentrum Dorrestein

Wekelijks op de zaterdag zet hij zich in voor de papierinzameling bij de papiercontainer bij winkelcentrum Dorrestein . Jurriaan Dam uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Maar de 18 jarige Jurriaan zorgt niet alleen dat het ingeleverde oud papier netjes in de container verdwijnt, al maanden vist hij vele stripboeken tussen het papier vandaan.

Waar menig jongere de zaterdag gebruikt om uit te slapen, staat Jurriaan wekelijks bij de oud papiercontainer om mensen te helpen hun oud papier kwijt te kunnen. Hij helpt oudere mensen wat, stapelt netjes alles op etc. Tussen het oud papier zitten nogal eens mooie stripboeken en tijdschriften. Deze houdt hij dan apart. Mensen die het leuk vinden mogen dan wat stripboeken of tijdschriften meenemen. Wel vraagt Jurriaan dan om deze de week daarop weer terug te geven zodat deze weer aan andere geïnteresseerden kan worden uitgeleend. Vader Henk is maar wat trots:

“Inderdaad, mijn zoon is bij de oud papier container een bibliotheek begonnen”.

Nadat Jurriaan afgelopen week een bericht plaatste op onze facebookpagina liep het afgelopen zaterdag storm bij de container. Ongeveer 100 boeken en tijdschriften werden uitgeleend en ook kreeg hij veel lovende woorden van de bezoekers van de oud papier container bibliotheek.

Gratis stripboeken afgelopen zaterdag voor Sinterklaas.

“Vanwege de vele positieve reacties ga ik het ook doen vlak voor kerst, op zaterdag 23 December, met nog wat meer boekjes voor elk wat wils ”.

Jurriaan hoopt dat er dan ook weer vele Nieuwerkerkers de weg zullen vinden naar het parkeerterrein bij winkelcentrum Dorrestein. Wel heeft hij nog 1 vraag: wie kan hem helpen aan een kacheltje, of zippo handwarmer  zodat het wat aangenamer wordt in de container, met de 0 graden van afgelopen zaterdag was dat geen pretje. Wellicht dat er dan ook wat Nieuwerkerkers zijn die hem wat warme chocomelk kan komen brengen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.