Gemeente Zuidplas neemt maatregelen tegen overlast van hondenpoep

Veel klachten van inwoners gaan over de overlast van hondenpoep. Met de uitbreiding van het aantal losloopgebieden in ieder dorp, het plaatsen van meer afvalbakken en het verstrekken van gratis hondenpoepzakjes rekent de gemeente op minder ergernis bij inwoners.

Tegelijkertijd komt de gemeente tegemoet aan een breed levende wens onder hondenbezitters om hun honden op meer plekken vrij te laten rondlopen. Voor de hondenbezitters is een handige vouwkaart (broekzakformaat) beschikbaar met handige informatie over de losloopgebieden, rechten en plichten. “We gaan er wel van uit dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun honden gaan opruimen”, aldus wethouder Rik van Woudenberg.

Gratis hondenpoepzakjes en nieuwe afvalbakken                                                     De gratis hondenpoepzakjes kunnen hondenbezitters ophalen bij de afhaalpunten waar ook gratis plastic afvalzakken worden aangeboden. De huidige hondenpoepbakken zal de gemeente in 2018 vervangen door nieuwe afvalbakken.

Hondenlosloopgebieden en speelattributen.                             Binnen de bebouwde kom moeten honden aan de lijn worden uitgelaten. Om voor ieder dorp voldoende losloopgebieden aan te bieden is dit aantal nu uitgebreid. Ook gaat de gemeente volgend jaar deze hondenlosloopgebieden inrichten met speelattributen. Deze attributen worden betaald van de inkomsten uit de geïnde hondenbelasting.

Naleven regels
De maatregelen die nu genomen zijn, richten zich op het voorkomen van overlast en leveren een bijdrage aan het welzijn van honden. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening is opruimen van hondenpoep verplicht. Door voorlichting, het beschikbaar stellen van gratis hondenpoepzakjes en het aantal afvalbakken uit te breiden worden hondenbezitters gestimuleerd de regels na te leven. De afdeling Handhaving controleert op het naleven van de regels.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.