Gemeente Zuidplas start campagne voor betaalbaar energieadvies

In de gemeente Zuidplas krijgen woningeigenaren de kans om hun huis nog meer te verduurzamen. In samenwerking met de firma Susteen start de gemeente de campagne ‘Duurzaam wonen in Zuidplas’.

Woningeigenaren in alle dorpen kunnen zich voor een betaalbaar energieadvies opgeven met als eindresultaat een duurzame en betaalbare woning. Er kunnen 200 deelnemers meedoen, die voor een sterk gereduceerde bijdrage van 55 euro een professioneel maatwerkadvies kunnen krijgen.

Veel mensen doen al van alles om duurzaam te wonen: ze hebben bijvoorbeeld spaarlampen, zuinige koelkasten, en dubbelglas in huis. Logisch, want een duurzaam huis is betaalbaar, comfortabel én goed voor het milieu en de portemonnee. Toch is er veel meer mogelijk om bestaande huizen stevig te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, woningisolatie of een warmtepomp. Jammer genoeg blijft het vaak gissen welke maatregelen het beste bij een woning passen en wat precies het resultaat van verduurzaming is. Zonde, want er valt vaak een hoop te winnen. Een professioneel energieadvies kan in zo’n geval veel onzekerheden wegnemen, maar is prijzig. Daarom wil Zuidplas woningeigenaren in de gemeente helpen via de campagne Duurzaam wonen in Zuidplas!

Start campagne.
De campagne start op 9 november met een informatieavond in Zevenhuizen in dorpshuis Swanla. Hierna volgen bijeenkomsten in Moordrecht, Moerkapelle en Nieuwerkerk. Op deze avonden krijgen inwoners informatie over de mogelijkheden mee te doen aan de campagne en over de verschillende maatregelen. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een maatwerkadvies bij Susteen, dat perfect wordt afgestemd op hun woning én woonwensen. Zo weten ze precies welke maatregelen bij hun en hun woning passen, en wat het effect van deze maatregelen zal zijn.

Geef u snel op
Wilt u bij deze 200 woningeigenaren horen en een energieadvies voor een fractie van de kostprijs ontvangen? De data van de overige informatieavonden worden op korte termijn op zuidplasgewoongrenzeloos.nl bekendgemaakt of kijk op de facebookpagina zuidplasgewoongrenzeloos. Wilt u zich al direct opgeven voor een maatwerkadvies? Schrijf u dan in op www.susteen.nl/zuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.