Wederom aanhouding onderzoek gestolen motorscooter

In het onderzoek naar de verduisterde motorscooter waarmee op 13 juli 2017 een gewapende overval werd gepleegd is door de recherche een tweede verdachte aangehouden.

Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam. Het onderzoek naar de gewapende overval op een 74-jarige man in zijn bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel is nog in volle gang. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op 15 augustus hield de recherche ook al een verdachte aan in verband met de verduistering van een drie wielige scooter.  Deze motorscooter werd enkele dagen na de verduistering gebruikt bij een gewapende overval op een 74-jarige man in zijn bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze overval vond plaats op donderdag 13 juli, tussen 09.00 uur en 09.30 uur, aan de Hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De verdachte reageerde in juli op een advertentie op Marktplaats waar de motorscooter in Dordrecht te koop werd aangeboden. Na de overdracht van de scooter bleek de betaling niet te zijn gelukt. Mogelijk is er sprake geweest van oplichting door middel van een nep bank-app. De eigenaar deed daarna aangifte bij de politie.

De recherche onderzoekt of de feiten met elkaar te maken hebben.
Volgens een rechercheur uit het onderzoeksteam heeft het slachtoffer geluk gehad. ‘Deze overval had heel anders kunnen aflopen. We hebben in dit onderzoek goede hulp gehad van een oplettende vrachtwagenchauffeur. De verdachten van de overval botsten tijdens hun vlucht tegen zijn geparkeerde vrachtwagen aan en de vrachtwagenchauffeur noteerde het kenteken. Uiteindelijk heeft deze informatie geholpen bij het onderzoek’.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.