Alle wijken in Nieuwerkerk worden in het licht gezet door de buurtapp

De hele week al zetten medewerkers van de buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel alle wijken binnen ons dorp in het licht. Het succes van de actie van vorig jaar moest een vervolg krijgen.

Samen met tientallen inwoners, ondersteund door de gemeente Zuidplas, Boa’s en politie wordt er deze week dagelijks gelopen in het kader van de week van de veiligheid.
Afgelopen maandag werd de aftrap gegeven voor deze actie met een buurtronde in de Velden en Kruidenbuurt. Met de lichtsignalen van de politie wagen werden inwoners op ludieke wijze geattendeerd op deze actie.

Team Kruidenbuurt werd bijgestaan door de politie

Ook dinsdag werden bewoners opgeroepen deel te nemen aan de actie, dit keer in de Velden buurt. De politie was ook aanwezig. Tinet de Jonge van het CDA ondersteunde de actie en zag met eigen ogen waar de buurtapp voor staat.

Tinet de Jonge van het CDA steunde de actie in de Kleinpolderbuurt

De groep van woensdag liep de ronde in de wijk Dorrestein. Na afloop werd ieder getrakteerd op een ijsje bij de bekende snackbar in het winkelcentrum.

Team Dorrestein tijdens de buurtronde

Er staan nog  3 rondes gepland deze week. Donderdagavond een groep in de Dalen buurt en een groep die start in de Mossen.
En vrijdag is er naast een ronde in de wijk Esse ook nog een bijzondere fietsroute door de buitenwijken van Nieuwerkerk aan den IJssel.
Trek in een kop koffie, een buurtveilg cupcake en als dank een te gekke zaklamp van de Gemeente Zuidplas om inbrekers in het licht te zetten? Loop dan mee!

Naast de rondes door de wijken heeft buurtapp Nieuwerkerk ook een een quiz! Test uw kennis betreft de buurtapp en maak kans op leuke prijzen zoals een buurtappmenu, aangeboden door Verhage Nieuwerkerk, een rondleiding in molen Windlust, bitterballen en wat fris te drinken bij Cafe Rustwat Nieuwerkerk aan den IJssel. Een BuurtApp taart van Het Cakebos of Lego sets aangeboden door Brick King Lego .

De Buurtappquiz kunt vinden op de site van Buurtapp Nieuwerkerk : http://nieuwerkerk.zuidplasveilig.nl/

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.