De waterscouting bestaat 25 jaar !


Waterscouting de IJssel bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt op zaterdag 9 september gevierd met een groot jubileumfeest voor leden, oud leden en hun familie.

Gevestigd aan de Van Gennepweg 5 biedt de waterscouting al 25 jaar leuke en leerzame activiteiten voor kinderen uit Zuidplas. De combinatie tussen spelen en leren is weer helemaal in, want de laatste jaren is de vereniging heel sterk gegroeid. Alle boten zitten vol. De leden komen vooral uit Nieuwerkerk, maar ook uit Zevenhuizen, Moordrecht, Gouda, Gouderak, Rotterdam en Capelle.

                                                                                                                                                                Voor de gelegenheid is er een jubileumbrochure uitgegeven, zodat iedereen meer kan lezen over de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 25 jaar.

Loopbaan van de waterscout
De jongste kinderen (4-7 jaar) kunnen terecht bij de Bevergroep. Zij komen elke zaterdagmorgen van 10-12u in het land van Hotsjietonia terecht waar aan een fantasievol rollenspel meedoen met de nadruk op leren in de natuur. De oudere kinderen ‘vliegen over’ naar de welpen (7-11 jr). Daar wordt het spelen gecombineerd met het halen van insignes op gebied van bijvoorbeeld natuur, koken, knopen en zeilen. Zo worden ze voorbereid op de waterscouts (11-15 jr), waar de kinderen in zelfsturende groepen gaan werken onder begeleiding van een ervaren scout. Ze krijgen een eigen boot waarop ze zeilen en die ze in de winterperiode onderhouden. Ondertussen halen ze de nodige vaardiploma’s. De Wilde Vaart (15-18) en Stam (18+) groepen organiseren hun eigen expedities en krijgen gevorderde cursussen aangeboden. Zo groeien ze vaak door naar leiding geven aan de jongere groepen.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.