Petitie terugkeer politiebureau massaal gesteund

De actie voor een terugkeer van het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt massaal getekend door inwoners uit onze gemeente.

De teller staat nu op ruim 1100 en dit aantal loopt steeds verder op. Ook de politieke partijen in onze gemeente Zuidplas hebben hun steun geuit voor het initiatief van de Nieuwerkerkse buurtapp en delen de link petitie.zuidplasveilig.nl op diverse social media. Ook burgermeester Kats laat in het Algemeen Dagblad weten blij te zijn met de actie. “Het onderstreept mijn gevoel over wat er onder de mensen leeft: behoefte aan een bereikbare politie zorg. Ik vind het mooi dat inwoners zich er zelf hard voor willen maken” aldus de burgervader.

Bij de oprichting van de Nationale Politie werd besloten dat de politie in Zuidplas en de politie in Waddinxveen in 2015 zouden worden samengevoegd. Het bureau in Nieuwerkerk verdween.

Met een terugkeer van het politiebureau moet er een eind komen aan te lange aanrijtijden van de politie en een groeiend onveiligheid gevoel.
Naast het digitaal invullen van de petitie kan men ook op papier de petitie ondersteunen. Speciaal voor mensen die geen internet hebben gaan vrijwilligers de winkelcentra in om mensen deze kans te geven.
Woensdagmiddag 10 mei tussen 14:00 uur en 15:00 uur zal deze mogelijkheid er zijn bij Verhage in winkelcentrum Dorrestein

digitaal en zeer eenvoudig kunt u uw steun uitspreken door op onderstaand logo te klikken:

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.