Vvd stelt vragen over overlast jeugd Dorresteijn

In het algemeen dagblad is te lezen dat de VVD Zuidplas schriftelijke vragen heeft ingediend bij burgemeester en wethouders over de onrust rondom winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bewoners in de omgeving van dit winkelcentrum voelen zich in ernstige mate bedreigd en geïntimideerd door overlast  van jongeren.

Navraag bij deze en andere omwonenden leert dat zij al jaren stelselmatig ernstige overlast bezorgen, aldus raadslid Annika van Gerwen.

De overlast bestaat uit herrie maken, aanbellen op vervelende tijdstippen, afsteken van vuurwerk en het gooien van eieren tegen de ruiten.

woningen boven het winkelcentrum
woningen boven het winkelcentrum

Van Gerwen: “Ook is al eens een ruit ingegooid. Omwonenden zeggen zich, ondanks verschillende gesprekken met jongeren en de wijkagent niet gehoord te voelen. Hun i s beloofd een bijeenkomst te organiseren met politie gemeente en bewoners. De bewoners zien op tegen de zomer wanneer buiten rondhangen  vanwege het mooie weer nog aantrekkelijker is.

De VVD heeft al langer contact met bewoners en wil nu weten of college op de hoogte is van de vorm van deze overlast.

Ook vraagt de VVD of er extra veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen rondom het winkelcentrum.

Via de lokale buurtapp komen geregeld ook meldingen binnen over overlast rondom het winkelcentrum.  Afgelopen zaterdag stond een team van deze buurtapp te promotie op het winkelcentrum  waarbij bewoners waren uitgenodigd hun verhaal te doen over deze overlast. Helaas kwam hierop weinig respons.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.