Verdachten moord man in Nieuwerkerk aan den IJssel veroordeeld tot celstraffen

thumb

 

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – De vier verdachten van de moord op Dagoberto Gil Rodriguez in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot straffen die oplopen tot zestien jaar cel. Het slachtoffer werd in augustus 2014 gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg in Vlaardingen.

Opdrachtgever Loretto B. kreeg de hoogste straf. Hij moet zestien jaar de gevangenis in. De hoofdverdachte verklaarde dat hij nog 25.000 euro tegoed had van Rodriguez na een mislukt drugstransport.

De schutter werd veroordeeld tot veertien jaar cel. De enige vrouw van het gezelschap hoorde een straf van dertien jaar. In haar huis vond de moord plaats. De vierde verdachte, die had geholpen bij het wegwerken van het lichaam, moet twee jaar de gevangenis in.

Met cement verzwaarde kliko

Het 58-jarige slachtoffer, een man van Colombiaanse afkomst, werd in augustus 2014 als vermist opgegeven. Op 10 oktober werd hij dood teruggevonden in Vlaardingen. Zijn lichaam was in een met cement verzwaarde kliko gestopt en in het water gegooid.

Niet lang na de vondst van het lichaam werd de 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De politie arresteerde ook twee mannen van 29 en 25 uit Rotterdam

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.