Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk klopt DCV in eigen huis

Natuurlijk is een 3-2 overwinning bij een eersteklasser op zich een prima resultaat, maar Nieuwerkerk zal ook beseffen dat het zich zaterdag 14 september flink tekort heeft gedaan en dat het vooral na rust wel heel slordig met de kansen omging. Bovendien het vergat  daarbij de poule op doelsaldo in eigen voordeel te beslissen en moet nu de eer laten aan VFC dat zelf notabene vorige week tegen Nieuwerkerk aan een nederlaag ontsnapte. Ook toen verzuimde Nieuwerkerk de kansen te verzilveren.

Trainer Michel van Noort had opnieuw zijn selectie redelijk compleet. Wel kampt Jayson Vermeulen  nog altijd met een enkelblessure, terwijl nieuweling Joran van Opstal nog altijd niet wedstrijdfit is. Daarnaast is Rens Herweijer op vakantie. Michel van Noort koos vandaag voor dezelfde beginopstelling als vorige week tegen VFC.

Nieuwerkerk begon voortvarend en had al in de tweede minuut succes. Marijn Langhorst en Stefan van der Vlegel ontfermden zich over de eerste hoekschop en laatstgenoemde slingerde de bal vervolgens in het strafschopgebied. Centrale verdediger Maurice Treffers stond op de juiste plaats en tikte van dichtbij binnen. Deze opsteker gaf Nieuwerkerk voldoende vertrouwen om de wedstrijd ook daarna in handen te nemen. Desondanks moest het attent blijven op een tegenstoot van de thuisploeg. In de 25e minuut was er zo’n voorbeeld, maar toen floot scheidsrechter Mohamed Moussaoui de gevaarlijke aanval af van DCV vanwege een handsbal. Er volgde irritatie en commentaar van de kant van de thuisploeg met gevolg dat DCV door twee gele kaarten voor dezelfde speler daarna in ondertal verder moest. Veel veranderde niet aan het spelbeeld. DCV hield constant veel spelers achter de bal en liet het spel veelal aan de bezoekers. Dat de thuisploeg in de 34e minuut alsnog langszij kwam, mocht Nieuwerkerk zichzelf aanrekenen. Met een counter dwars door het midden had DCV succes. Lang konden de Krimpenaren de gelijke stand niet vasthouden, want nauwelijks twee minuten later stond het opnieuw op achterstand. Een overtreding op Stefan van der Vlegel buiten het strafschopgebied werd bestraft en Stefan van Diest schoot vervolgens de toegekende vrije trap via de paal snoeihard achter de kansloze doelman Bart de Keijzer. Nieuwerkerk kreeg kansen de voorsprong voor rust verder uit te bouwen, maar Stefan van der Vlegel schoot op aangeven van Marijn Langhorst naast. Het slotakkoord was voor doelman Kevin de Geus die op slag van rust een afstandsschot stijlvol onschadelijk maakte.

Na rust opnieuw eenzelfde spelbeeld. Nieuwerkerk viel aan, DCV loerde op de tegenstoot. In de 60e minuut paste trainer Michel van Noort een drievoudige wissel toe. Philippe den Hartog, Xander Laanen en Mayles Glen kwamen in het veld voor Marijn Langhorst, Tygo Letwory en Rens Blok. Vooral de inbreng van Philippe den Hartog gaf Nieuwerkerk nog meer aanvallende impulsen. Kansen kwamen er voor Stefan van der Vlegel en Raylicho Babel, maar de afwerking liet hen in de steek. Ook Philippe den Hartog dacht na goede voorbereiding van Stefan van der Vlegel en Raylicho Babel in de 79e minuut de 1-3 binnen te schieten, maar zijn vlammende schot sprong van de paal weer terug in het veld. De verdiende derde treffer viel uiteindelijk toch. Shane van den Engel zette in de 84e minuut een aanval op en vond de sprintende Philippe den Hartog die vervolgens zijn tegenstander de hielen liet zien en met een afgemeten voorzet de bal op het hoofd legde van Stefan van der Vlegel die vervolgens tegendraads hard binnenkopte. Een onachtzaamheid in de verdediging bracht DCV in de 86e minuut toch weer de gelegenheid de spanning terug te brengen. Voor de slotfase bracht trainer Michel van Noort nog Kevin Kamerbeek en Ruben de Butter in de ploeg. Shane van den Engel en Stefan van Diest verlieten het veld. In de resterende minuten en extra tijd gebeurde er niets meer en sloot Nieuwerkerk de oefencampagne inclusief het voorlopige bekerprogramma af. Zaterdag a.s. wacht de eerste competitiewedstrijd in en tegen Nootdorp.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel (86. Kevin Kamerbeek) – Kas Hoenderop – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok (60. Mayles Glen) – Stefan van Diest (86. Ruben den Butter) – Stefan van der Vlegel – Marijn Langhorst (60. Philippe den Hartog) – Raylicho Babel – Tygo Letwory (60. Xander Laanen) .

Verslag: Paul van Leeuwen