Feestelijke opening nieuwe watervelden NHC De IJssel

Op vrijdag 13 september vierde hockeyclub NHC De IJssel een bijzonder moment: de feestelijke opening van hun gloednieuwe watervelden. Na maanden van hard werken en inzamelingsacties werden de velden officieel in gebruik genomen. Tijdens de ceremonie hadden wethouder Wybe Zijlstra en clubvoorzitter Melissa Moest de eer om het lint door te knippen en de velden officieel te openen.

De nieuwe watervelden markeren een belangrijke stap voor de club. De realisatie van de velden kwam echter niet zonder uitdagingen. Hoewel de gemeente Zuidplas instemde met het financieren van de vervanging van de verouderde velden, werd de meerprijs voor de watervelden aan de club doorberekend. NHC De IJssel moest voor de zomer maar liefst 80.000 euro ophalen als eigen bijdrage. Dankzij de geweldige inzet van alle leden is dit een succes geworden.

In de afgelopen maanden organiseerden de teams talloze creatieve acties, van het verkopen van bloemen en zelfgemaakte sieraden tot pubquizzen, loterijen en bingo-avonden. Ook de “Vrienden Van” wisten verschillende ondernemers te enthousiasmeren voor sponsoring.  Het bestuur van de club kijkt tevreden terug op deze periode. “De saamhorigheid binnen de club was enorm, het was echt voelbaar dat we een familieclub zijn,” aldus het bestuur.

Met de start van het seizoen 2024/2025 op de nieuwe watervelden, kijkt NHC De IJssel vol vertrouwen naar de toekomst. De nieuwe velden bieden niet alleen betere speelomstandigheden, maar markeren ook een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de club.

(Foto’s :Tamara Barning)

Foto’s : Tamara Barning

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.