Openingsdag Action in Reigerhof overschaduwd door ongeval met rolstoel van roltrap

De feestelijke opening van de nieuwe Action-winkel in winkelcentrum Reigerhof, Nieuwerkerk aan den IJssel, op zaterdag 14 september, kreeg een tragische wending door een ongeval. Een jongeman in een elektrische rolstoel raakte betrokken bij een ongeluk op de roltrap, waarbij hij van de trap afreed.

Het incident gebeurde midden op de drukke zaterdagmiddag, waardoor veel bezoekers van de winkel het voorval zagen gebeuren. De lokale Facebookgroep ‘Je Bent Nieuwerkerker’ stroomde al snel vol met geschrokken reacties. “Heel veel mensen kennen deze jongeman vanuit de Reigerhof. Hij komt hier graag,” schreef een bezorgde buurtbewoner. De jongeman liep bij de val meerdere verwondingen op en is inmiddels geopereerd. Een medewerker van de Action verteld dat de medewerkers behoorlijk geschrokken en in contact staan met de familie.

Inwoners zetten doneeractie op

Na het incident hebben een aantal inwoners, die eerste hulp verleenden, een crowdfundingactie opgezet om de jongeman en zijn familie te steunen. “Zijn rolstoel is bij de val zo ernstig beschadigd dat deze vervangen moet worden,” staat op de doneeractiepagina. “Om Frank en zijn ouders een hart onder de riem te steken, zetten wij deze actie op.”

Mensen die willen bijdragen, kunnen dit doen via de pagina: Help Frank – Doneeractie.

Lees ook:

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.