College van burgemeester en wethouders op bezoek bij nieuwe Voedselbank Zuidplas 

Stichting Voedselbank Zuidplas gaat vanaf 1 januari 2025 de voedselpakketten geven aan inwoners in Zuidplas die daar recht op hebben. De mensen van deze nieuwe stichting nemen de taken over van Voedselbank Rotterdam. Voedselbank Zuidplas heeft een plek gevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook is er een volledig elektrische bus gekocht voor het vervoer van spullen.

De voedselbank van Rotterdam stopt namelijk met pakketten verdelen in Zuidplas. Er was dus een oplossing nodig. Dankzij Stichting Zuidplas Helpt is er nu begonnen met de Voedselbank Zuidplas. De nieuwe voedselbank heeft een apart bestuur en er zijn nu al heel wat mensen die als vrijwilliger willen helpen. De rest van dit jaar wordt gebruikt als voorbereiding.

Dankzij sponsors en dankzij een incidentele subsidie van 80.000 euro van de gemeente Zuidplas is er nu een ruimte gevonden als depot, is er een bus aangekocht en zijn er andere zaken gekocht die nodig zijn. Het college van burgemeester en wethouders kwam afgelopen week bij de voedselbank op bezoek. Wethouder Jan Willem Schuurman: “We zijn heel dankbaar dat er vanaf januari 2025 een lokale voedselbank is. Heen en weer gaan naar Rotterdam is geen optie. Het is ontzettend belangrijk dat we in Zuidplas de mensen helpen die dat nodig hebben.”

(foto: gemeente Zuidplas).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.