Inwoners moeten er nog even op wachten op toegang Bückeburgpark 

De opening van het opgeknapte Bückeburgpark in Nieuwerkerk aan den IJssel laat nog even op zich wachten. Hoewel de werkzaamheden inmiddels zijn afgerond, is het de aannemer niet meer gelukt om het park op te leveren voor de bouwvakvakantie. 

De afronding van de werkzaamheden in het park stond eerder gepland in juni. De gemeente Zuidplas laat als reactie in onze populaire Nieuwerkerkse Facebookgroep weten dat deze werkzaamheden inderdaad al zijn afgerond maar het niet meer lukte om het park op te leveren voor de bouwvakvakantie.

¨Dat is de reden dat de hekken er nog omheen staan. We hopen dat de aannemer de hekken na de bouwvak zo snel als mogelijk weg kan halen, zodat er van het vernieuwde park genoten kan worden ¨ aldus de gemeente Zuidplas. De werkzaamheden werden eerder bemoeilijkt door de vele regenval waardoor het vers ingezaaide gras nog geen kans kreeg om te groeien.

Trapveldje voor oudere jeugd

In het park komt bewust geen sport- en speelplek voor de oudere jeugd. Hier is het park te klein voor en bovendien is er in de buurt een trapveldje. De jeugd die hier gebruik van maakt, kon door middel van een QR-code op borden in het park hun mening geven over het bestaande trapveldje. En daar hebben zij goed gebruik van gemaakt.

Meer aandacht voor wandelaars

In het vernieuwde park zijn de wandelpaden aangepast en er komt geen fietspad. Hiermee wil men meer ruimte bieden aan voetgangers. In het park is straks ook de mogelijkheid te zitten op een bankje en op vlonders langs de waterkant te vertoeven. Aan kinderen en honden is ook gedacht, want voor hen zijn er ook speelmogelijkheden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.