Snellaadstations geopend A20 Nieuwerkerk aan den IJssel 

 

De 2 benzinestations Maatveld en de Vink aan de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel zijn vanaf nu voorzien snellaadstations voor alle electrische auto’s. Bij deze snellaadstations kunnen elektrische rijders in gemiddeld 20 minuten de auto opladen. Rik van Woudenberg, wethouder Economische zaken en duurzaamheid van de gemeente Zuidplas, opende donderdagmiddag 24 november de stations vanmiddag officieel.

Met de bouw van een Europees netwerk van snellaadstations op A-locaties langs de snelweg en in steden wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Fastned heeft met 54 stations langs de snelweg inmiddels landelijke dekking en het aantal stations neemt snel toe. Fastned is daarnaast ook begonnen met de bouw van de eerste snellaadstations in de stad. Hiermee speelt Fastned in op de toenemende vraag naar snelle laadinfrastructuur voor de grote aantallen elektrische auto’s die de komende jaren de weg op zullen komen. Fastned werkt tevens aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa.

Alle Fastned stations leveren duurzame energie van zon en wind. Zo bestaat het dak uit zonnepanelen, waarmee het station energie opwekt voor twee à drie laadbeurten per dag. De overige benodigde stroom is afkomstig van Windpark Sternweg bij Zeewolde. Laden en betalen gaat via de Fastned app. Hierin zijn de tarieven en laad historie gemakkelijk terug te vinden. EV-rijders kunnen met vrijwel iedere laadpas, tankpas en/of creditcard snelladen bij Fastned.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.