Buurtapp Nieuwerkerk

Buurtpreventie Nieuwerkerk aan den IJssel is een groep van ca. 10 vrijwilligers. De buurtpreventie gaat regelmatig samen met de politie en de handhavers op willekeurige momenten een ronde lopen in Nieuwerkerk aan den IJssel. De buurtpreventie Nieuwerkerk gaat daarbij niet achter de inbrekers aan, maar de missie zal zijn zichtbaar te zijn, te signaleren en bewoners preventief te adviseren.

De buurtpreventie organiseert in de gemeente Nieuwerkerk diverse activiteiten. Het doel is bewoners door voorlichting bewust te maken op het risico op inbraak in huizen, auto en sociale onveiligheid. Zo laat de buurtpreventie Nieuwerkerk een brochure met tips achter zodra zij een woning spotten waarbij duidelijk blijkt dat de bewoners niet aanwezig zijn en het huis er verlaten/onverlicht uitziet. Of de buurtpreventie Nieuwerkerk laat een flyer in de vorm van een voetstap op de vensterbank/drempel achter zodra wij een huis spotten waarvan een raam of deur openstaat en er geen bewoners thuis zijn. Ook attendeert de buurtpreventie Nieuwerkerk de bewoners op de auto die al dagen klaarstaat voor de deur met de skikoffer, winterbanden of de caravan.

De buurtpreventie Nieuwerkerk beheert daarnaast meerdere WhatsApp groepen waarbij buurtbewoners elkaar attent maken op verdachte omstandigheden.

 

Neemt u nog geen deel uit van de buurtapp? meldt u zich dan nu aan via nieuwerkerk.zuidplasveilig.nl