Overval Primera Filiaal in Nieuwerkerk

Een filiaal van de Primera aan de Dorrestein is zaterdagmiddag rond 16.45 uur overvallen door drie overvallers. De overval vond plaats in het winkelcentrum van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Volgens ooggetuigen waren de daders drie mannen gekleed in donkere regenpakken met reflecterende biezen. Ze droegen capuchons en handschoenen, waardoor ze moeilijk te herkennen waren. De politie riep inwoners middels een burgernet alert op om de verdachten niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen als ze hen zien of informatie hebben over hun verblijfplaats.

Na de overval zijn agenten in gesprek gegaan met betrokkenen in de winkel, terwijl de ambulancedienst eveneens ter plaatse kwam. Het is nog niet duidelijk of de overvallers buit hebben gemaakt.

De politie startte een grootschalige zoekactie en werd er ook een politiehelikopter ingezet om de daders op te sporen. Daarnaast werd er gesproken met getuigen in het winkelcentrum om meer informatie te verzamelen over de overvallers en hun mogelijke vluchtroute.

Tijdens de overval is een medewerker van de winkel gewond geraakt. Op X (voorheen Twitter) wenst burgemeester Weber de medewerker veel sterkte toe.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.