GFT-E containers bij appartementen en hoogbouw Zuidplas krijgen paslezer

De groene verzamelcontainers voor groente, fruit en tuinafval en etensresten (GFT+E) welke verspreid in de gemeente Zuidplas staan worden de komende weken voorzien van een paslezer.

Door het plaatsen van de paslezer zijn de verzamelcontainers alleen nog toegankelijk met de afvalpas van bewoners van bovenwoningen zodat deze ook hun afval kunnen scheiden. Groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) is een waardevolle grondstof dat alle inwoners van Zuidplas gratis kunnen aanbieden. Hier wordt onder andere compost en groengas van gemaakt.

Door te werken met de afvalpas wordt voorkomen dat het GFT-E vervuild raakt door verkeerd aanbieden van ander soort afval. Dit is niet wenselijk vanwege de bestemming in de landbouw.De gemeente Zuidplas wil afval zoveel mogelijk een zinvolle bestemming geven. Dit kan door hergebruik of recycling. Het scheiden van GFT-E hoort hier ook bij. Er wordt biogas van gemaakt dat na bewerking in het aardgasnetwerk als vervanging van aardgas komt en het compost dat overblijft geeft voeding aan nieuwe gewassen in de landbouw.

Uit onderzoek blijkt dat circa 40% van het restafval in Zuidplas nog uit GFT-E bestaat. Op deze manier kan iedereen in Zuidplas bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.