Weinig mis bij integrale controle Steenbakkerij Nieuwerkerk aan den IJssel

Onlangs heeft Team Veiligheid Zuidplas met de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH), Handhaving Zuidplas, Stedin en Politieteam Waddinxveen Zuidplas controles uitgevoerd bij zo’n 50 bedrijfspanden aan de Steenbakkerij in Nieuwerkerk a/d IJssel. Deze controles waren onaangekondigd. Toezichthouders controleerden onder meer op naleving van het bestemmingsplan, juiste bedrijfsvoering, naleving brandveiligheidsvoorschriften en milieuwetgeving. Daarnaast zijn we allert op andere strafbare feiten, bijvoorbeeld ondermijnende drugscriminaliteit of opslag van goederen afkomstig van diefstal/heling. In een van de bedrijfspanden daar op het terrein werd eerder nog een grote hoeveelheid gestolen waar aangetroffen. Mede dankzij de medewerking van de ondernemers zijn de controles succesvol en vlot verlopen. 
 
Resultaten

Het overgrote deel van de ondernemers had alles prima op orde en zij reageerden zeer positief op de controle. Dat is een mooi resultaat. Bij enkele ondernemers werden tekortkomingen geconstateerd. Die ontvangen een brief na geconstateerde overtredingen met betrekking tot de brandveiligheid. Ook werden enkele bouwkundige gebreken geconstateerd. In 1 bedrijfspand sloot Stedin het pand af van het stroomnet. Dit vanwege openstaande rekeningen. Die zullen eerst voldaan moeten worden, alvorens er weer stroom geleverd wordt.

“De veiligheid van onze inwoners én ondernemers in Zuidplas vind ik erg belangrijk. Integrale controles op onder meer bedrijventerreinen dragen bij aan een veilig en eerlijk ondernemersklimaat. Ik ben blij met de coöperatieve houding van de ondernemers. Alleen samen kunnen we malafide bedrijvigheid tegengaan”.  

Burgemeester Han Weber

Melden helpt
Onjuist gebruik van panden zorgt vaak voor overlast en/of onveilige situaties voor de omgeving. Vermoedt u criminele activiteiten bij u in de buurt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meld www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.