Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk gaat hard onderuit tegen Sparta

VV Nieuwerkerk is zaterdag 3 december op eigen veld hard onderuit gegaan tegen koploper Sparta. De ploeg van trainer Ron Luijten was wel veel in balbezit, maar wist geen bres te slaan in de hechte defensie van de bezoekers. Het ontbrak vandaag bovendien ook aan scherpte, zowel aanvallend als verdedigend. Daarentegen ging Sparta uiterst effectief met de kansen om en strafte de defensieve fouten van de thuisploeg meedogenloos af.

Bart Meeske was nog niet inzetbaar sinds zijn hamstringblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Neptunus. Voor de rest had Nieuwerkerk geen absenten.

Toen het duo Jordi de Zwart en Lucas van Oeveren in de 7e minuut slim de Nieuwerkerkse defensie uitspeelde en eerstgenoemde meteen succes had, wist Nieuwerkerk dat het een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Ondanks het vele balbezit was het niet in staat de Spartaanse defensie echt onder druk te zetten. Het kreeg wel wat kansen, maar tussen de palen werd er nauwelijks gemikt. In de 24e minuut was het opnieuw raak voor Sparta en leek voor Nieuwerkerk toen al een compleet verloren middag in de maak.

Het doek voor de thuisploeg viel min of meer vroegtijdig in de 41e minuut toen Sparta profiteerde van weifelend ingrijpen van de Nieuwerkerkse defensie en het de 0-3 op het scorebord zette. Tot aan deze derde goal was het spelbeeld niet veranderd. Nieuwerkerk had regelmatig de bal en viel aan. Sparta ving op eigen helft op en wachtte rustig de kansen af.

Na rust met Jesse Asowata voor Shane van den Engel ging Nieuwerkerk opnieuw op jacht naar een tegentreffer. Het lukte niet en ook niet toen Remco Langerveld Rens Blok in de 55e minuut kwam aflossen en Nieuwerkerk met drie verdedigers speelde. Sparta wachtte opnieuw geduldig af en sloeg in de 66e en 70e nogmaals toe, waarbij de defensie van Nieuwerkerk opnieuw zich te makkelijk liet kloppen.

Het bleef in het restant van de wedstrijd wel zoeken naar een beter resultaat, maar het ontbrak daarbij aan de echte scherpte. Het liep zich steeds weer vast op de laatste linie van Sparta dat ook niet schroomde zo af en toe de bal gewoon weg te rossen  Het moet worden gezegd,  Sparta speelde deze topper slim, zocht de ruimtes tussen de linies en liet zien vandaag over meer ervaring en voetbalgogme te beschikken. Voor Nieuwerkerk is er zeker geen man overboord. Een nederlaag als deze kan een keer gebeuren. Zaak is dit nu snel vergeten, de knop om te zetten en in de volgende wedstrijd tegen Binnenmaas de oude draad weer op te pakken.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel (46. Jesse Asowara) – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok (55. Remco Langerveld) – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Rens Herweijer – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop – Shayron Curiël

Verslag: Paul van Leeuwen/ VV Nieuwerkerk