Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk niet langs VVOR

Nieuwerkerk is er niet in geslaagd VVOR op de knieën te krijgen. Het speelde daarvoor te matig en in een te laag tempo om de club uit Rotterdam- Oost de wil op te leggen. Desondanks creëerde Nieuwerkerk diverse goede kansen, maar ook in de afronding stond het vizier weinig op scherp. De 1-1 einduitslag was daarom een juiste afspiegeling van deze wedstrijd, waarin het veldspel van VVOR niet onderdeed van dat van de thuisploeg.

Trainer Ron Luijten had met uitzondering van Roy de Oude zijn voltallige selectie beschikbaar. Rowendy Schoop keerde na absentie vorige week weer terug in de basis.

Het eerste kwartier van de wedstrijd liet Nieuwerkerk het initiatief volledig aan de bezoekers. Zij hadden veelal het balbezit en Nieuwerkerk wachtte rustig af. Pas in de 15e minuut was er het eerste echte doelgevaar van de kant van de thuisploeg. Stefan van der Vlegel (meest actieve aanvaller vandaag) bediende Remco Langerveld, maar diens inzet kon doelman Danny Slegtenhorst van VVOR niet verontrusten. Dit maakte aanvoerder Bart Slob toen al vanuit de dugout mee. Hij moest in de 13e minuut met een rugblessure al vroegtijdig naar de kant. Bilal Ouahabi verving hem. De wedstrijd kabbelde intussen rustig verder. VVOR had een paar speldenprikken, maar echt serieus werk was er voor doelman Kevin de Geus ook niet. In de 24e minuut was het opnieuw Stefan van der Vlegel die dichtbij was met een vlammend schot dat net naast het doel verdween. Vlak voor rust zette Remco Langerveld met een prima pass opnieuw Stefan van der Vlegel in kansrijke positie, maar doelman Danny Slegtenhorst was attent en redde fraai.

Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Toch nam Nieuwerkerk al snel de leiding. In de 50e minuut bereidde Rowendy Schoop voor en wie anders dan Stefan van der Vlegel rondde nu prima af. Drie minuten later stond de 1-1 al op het bord. VVOR kreeg op zo’n 30 meter van het doel een vrije toegekend door scheidsrechter Karel van Valen. Verdediger Sam Nieuwenhuis ontfermde zich over de bal en schoot buiten bereik van doelman Kevin de Geus schitterend binnen. In het laatste kwartier met Mika van Eerten voor Remco Langerveld bleek Nieuwerkerk te beseffen dat puntenverlies op de loer lag en zette het eindelijk wat meer aan. VVOR loerde nu meer op de counter en leek met een aantal blessurebehandelingen het tempo opnieuw uit de wedstrijd te halen. Trainer Ron Luijten wisselde voor de slotfase Rens Blok en Rick Kramer nog voor Jordy Craanen en Tim Teeuwen, maar ook dit baatte niet. Stefan van der Vlegel was in de 84e minuut nog een keer gevaarlijk, maar werd in zijn actie naar het doel vastgehouden. Ook de toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied leverde niets op. Op de ranglijst behoudt Nieuwerkerk de marge van zeven punten. Door de andere resultaten zijn LMO en het verrassend opgekomen De Jonge Spartaan nu de directe belagers.

Opstelling: Kevin de Geus – Shane van den Engel – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok (81.Tim Teeuwen) – Bart Slob (13. Bilal Ouahabi) – Rick Kramer (81. Jordy Craanen) – Bart Meeske – Remco Langerveld (71. Mika van Eerten) – Rowendy Schoop – Stefan van der Vlegel

Verslag: VV Nieuwerkerk aan den IJssel/Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: