Grote brand Capelle West leidt niet tot overlast in Zuidplas

De grote brand donderdagavond 18 november aan de Radarstraat in Capelle aan den IJssel heeft niet tot rookoverlast geleid in de gemeente Zuidplas. Daar brak rond 21:00 uur een grote brand uit in een opslagruimte voor deelscooters van het bedrijf Felyx. De brand zou vermoedelijk zijn ontstaan in een accukast.

De brand was door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip2. Dat houdt in dat de situatie omvangrijk en dat er extra maatregelen nodig zijn. Er is door de brandweer onder andere gebruik gemaakt van een hoogwerker en een drone in een poging de vlammenzee onder controle te krijgen. Huizen tegenover de in brand staande panden werden uit voorzorg door de brandweer natgespoten, om te voorkomen dat de vuurregen de huizen in vlammen zou zetten.

Twee panden ingestort

De lokale omroep Radio Capelle meldt dat het pand waar Felyx gevestigd was volledig is verloren. Het pand is zo goed als volledig ingestort. Het vuur had zich verspreid naar omliggende panden. Een naastgelegen autobedrijf is in de as gelegd en ingestort. De dakbedekking van leegstaand kantoorpand aan de Admiraal Helfrichweg heeft vlam gevat. Andere panden in de buurt lijken vooralsnog gespaard gebleven. Brandweer is nu bezig met nablussen, dat proces zal nog enkele uren in beslag nemen.

NL-Alert

Het vuurzee was tot in de ruime omgeving zichtbaar. In de omgeving is een NL-Alert afgegeven, waaronder in Krimpen aan den IJssel. Politie reed rond in de naastgelegen wijk en riep omwonenden op om ramen en deuren dicht te houden. 

Uit verschillende delen van Capelle zijn meldingen binnengekomen bij Radio Capelle over stankoverlast: zelfs in de wijk Schollevaar was de brand te ruiken. Ook rondom De Terp en De Koperwiek zijn mensen die de brandgeur hebben opgemerkt. Vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn geen meldingen bekend.

Uitgebreide verslaggeving kunt u volgen via de collega’s van Radio Capelle.

NL alert in een deel van de regio
Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.