Het huis van Sinterklaas

Spannend nieuws! Sinterklaas komt logeren in Nieuwerkerk aan den IJssel! De ondernemers van het Oude Dorp zijn hier heel blij mee en richten vanaf deze week, samen met een aantal Pieten het Huis van Sinterklaas in! Het Huis van Sinterklaas zal vanaf 13 november klaar zijn voor de Sint.

BEZOEK HET HUIS VAN SINTERKLAAS

Sinterklaas is zo blij met de gastvrijheid van het Oude Dorp, dat hij besloten heeft dat de kinderen zijn huis mogen komen bezoeken.  Sinterklaas heeft het altijd heel druk als hij in Nederland is. Cadeautjes kopen, het Boek van Sinterklaas bijhouden, de Pieten in het grote Pieten huis helpen en natuurlijk voor Ozosnel zorgen. Maar weet je wat Sinterklaas het allerleukste vindt? Als hij bij de kinderen op viste kan komen, op school, bij de sportclub of misschien wel bij mensen thuis.

Tijdens jouw bezoek aan Het huis van Sinterklaas zal de Sint in het grote Pietenhuis zijn of misschien is hij wel ergens op visite! Maar geen probleem; de Sint vindt het altijd leuk er kinderen komen! Neem gerust jouw verlanglijstje, kleurplaat of brief mee. Dan kan Sinterklaas dit in de avond op zijn gemak lezen.

Tijdens het bezoek, kunnen kinderen een aantal leuke spelletjes doen om te kijken welke skills je nodig hebt voor een Pietendiploma. Aan het einde krijgen zij niet alleen het Pieten diploma. Als ze echt goed hun best hebben gedaan dan krijgen misschien ook nog wel een leuke verrassing uit de Zak van Sinterklaas.

LANGSTE VERLANGLIJSTJE VAN DE ZUIDPLAS

Sinterklaas heeft ook nog een opdracht aan ons gegeven; hij zou het leuk vinden als wij het langste verlanglijstje van de Zuidplas kunnen maken tijdens het bezoek. Verder vraagt hij kinderen om ook hun verlanglijstje mee te nemen. En wij weten dat Sinterklaas en zijn Pieten ook gek zijn op kleurplaten om in het huis op te hangen. Misschien heb je zelfs wel een brief voor de Sint bij je; die kan hij kan vanavond lezen voordat hij gaat slapen.

GOED TE WETEN

  • Het Huis van Sinterklaas is gratis te bezoeken voor kinderen t/m 12 jaar + 1 persoon begeleiding (18+).
  • Het Huis tijdens de periode van 13 november tm 4 december geopend op woensdagmiddag van 13.00-17.00 en zaterdag van 10.00-17.00.
  • 1 reservering is geldig voor 2 kinderen (t/m 12 jaar) en 1 volwassene. Wil je met meer komen? Maak dan een extra reservering!
  • Ben je 13+ dan zal je gevraagd worden om een Corona Check door middel van een QR code.
  • Plan je afspraak hier online in.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Het huis van Sinterklaas
Dorpsstraat 28, Nieuwerkerk ad IJssel
Winkelgebied Het Oude Dorp

Kan ik op de foto met Sinterklaas?
~ Sinterklaas en zijn Pieten zullen zelf niet aanwezig zijn; zij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor Pakjesavond. Maar je kunt vast wel een leuke foto in het huis maken!

Hoe lang duurt een bezoek aan Het huis van Sinterklaas?
~Het bezoek duurt ongeveer 20 minuutjes.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.